maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Puikkopussi ja viisuhuumaa

Ostin tämän aivan upean tilkkutyönä tehdyn puikkopussin meeriltä.


Tänään järjestettiin pasilassa vr:n konepajalla euroviisurekvisiitan poistomyynti. Tuotto menee YlenHyvä keräykseen. Jonottaa sai, mutta nämä lähti mukaan ;-)

Kangas lähtee kylläkin toiseen osoitteeseen, mutta en tässä paljasta kelle, kun en ole varma haluaako julkisesti kuuluttaa olevansa viisufani ;-).

maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Massailua ja muuta pientä kivaa

Elis tällaisia fisuja lähtee huomenna toisaalle :-)

Viikonloppuna tein pitkästä aikaa massakokeiluja. Ensinnäkin yhdet millefiorijutut eivät onnistuneet lainkaan. Kuvassa näkyvät jutut näyttävät varmasti hyvin yksinkertaisilta. Värit joita koruissa käytin eivät ole kuitenkaan mitään valmiita värejä, vaan useamman värin sekoituksia/sävytyksiä. Niiden tekemiseen meni aikaa, kun en omista vielä sitä pastakonetta, jolla saisi pienellä vaivalla sävytykset tehtyä.

Kannatan kyllä suuresti Premo merkkisten massojen käyttöä, vaikka niiden työstäminen tuntuu alussa haastavammalta. Niissä on hienoja värejä ja minusta ainakin valmis työstetty massa on helpompi käyttöisempää. Fimo tuntuu pehmiävän ainakin tietyissä väreissä turhan nopeasti.
Tosin millefiorikuviointeihin olen käyttänyt Fimoa, koska niihin massaa menee aika pajon.

Massoja ja työkaluja voi hankkia täältä.


Ensimmäisen korun kuviosta tulee kyllä mieleen elokuva "Tiedän mitä teit viime kesänä" ;-)
maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Maanantaita

Nyt on näemmä myös kirjoitettava maanantainillitys.

Tuossa jokin aikaa sitten aloin noita massahelmiä linkittään organzanauhaan solmuineen. Sitten tein noilla pienillä Swarovskin kristallihelmillä samoja juttusia ja tajusin kuinka hauska idea.

Puhelin yhdellä kanavalla aiheesta ja multa kyseltiin neuvoja miten sain helmet nauhasta läpi tai miten päättelen organzanauhjen päät.

Sitten solmin tietyillä tavoilla helmiä puuvillanyöriin ja asettelin eteen ison kiviriipuksen, ja juttelin ideoistani eräällä kanavalla ääneen.

Eikös sen jälkeen alkanut pariin paikkaan ilmestyyn kilokaupalla samanlaisia koruja, mutta ei minkäänlaista mainintaa mistä korujen ideat on saatu.

Ja minusta olisi kyllä tasapuolista joko laittaa asianmukaista linkkiä tai olla nillittämättä, jos muilta linkit puuttuu.

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Cleopatra ja menninkäisen sisar

Tänään kävin Kampin keskuksen kahviossa kurkkaamassa neuletapaamisen ihmisiä. Siellä sitten vierähti mukavasti pari tuntia neuloen ja jutustellen. Kivaa oli :-)

Tässä pari iltaa työn alla olleita ja tänään vihdoinki valmiiksi saatetut kaulakorut:

Cleopatra


Swarovskin mustia lasihelmiä, hopeisia helmiä, ovaaleja kulta pyriitti kiviä, sekä hill tribe ruusuriipus.

Cleopatra turkoosi

Kaulakorussa Golden Pyrite ovaaleja kiviä, turkooseja ovaaleja ja pyöreitä kryskolleja. Savukvartsia sekä mustaa akaattia.

Menninkäisen sisar


Vahattuun puuvillanauhaan solmittu pyöreitä kryskolla kiviä, fancy jasperia sekä keskellä punaisen sävyinen donitsi jonka kiven nimeä on nyt juuri muista.

tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Hauskaa vapunpäivää :-)

Tässä tilaustyönä aikasempaan rannekoruun sopiva kaulakoru.


Ja sitten viikonloppuna sain tehtyä tämän Bangle Bagin ja kiitos siitä ohjeesta kuuluu Jadelle. Menitan lankaliikkeestä hain GarnStudion puuvillalankaa Drop Ice luonnonvalkoisena. Halusin nimenomaan tällaisen vaalean värin, koska siinä tuo palmikkokuvio tulee parhaiten esille. Huomiseen pitää odotella, että pääsee siihen ostamaan satiininauhan. Tosin mietin myös jos tekisin makeanvedenhelmistä siihen jonkin koristuksen ;-)P.S. Lankaa muuten jäi vielä yhden laukun verran mulle ;-)