maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Patinointi

Tässä pika kuvapäivitys sunnuntaina kokeilemastani kananmuna patinoinnista.

Eli keitetty tulikuuma kananmuna kuoritaan ja muussataan muovispussiin ja siihen päälle sijoitetaan haluttu koru. Pussi suljetaan tiukasta ja seurataan miten hopeakoru lähteen vaihtamaan väriä. Jo kymmenen minuutin kuluttua tuli mielenkiintoisia värejä kuparista vihertävään. Jätin kuitenki korun yöksi pussineen jääkaappiin. Tällainen sieltä löytyi kun tänään illala palasin kotiin töistä.

torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Menninkäisen riipus

Istuin sohvalla ja pyörittelin isoa ovaalin muotoista afrikkalaista granaattia. Sitten keksin pujottaa vahanauhan siitä läpi ja siitä se sitten ajatus lähti :-)Korussa siis vahanauhaa, fancy jaspereita, pyöreitä kryskolla helmiä, ovaali granaatti ja hopeitua kuparilankaa.

P.S. kuvien laatu on heikko, kun luonnonvaloa ei oikein näin iltasella riitä. Otan kuvat uusiksi viikonloppuna.

tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Posti toi loputkin helmet :-)

Jesh, tänään tuli odotettu paketti Lahdesta. Lea laittoi siis kurssin toisen päivän tuotokset.

Itse olen erittäin tyytyväinen tuotoksiin ja sitä mieltä että nuo ovat muodoltaan pajon hauskempia kuin pyöreät helmet.


Tässä ensi koko perhe potretissa ;-)


KukkaisperheSyvyyksissä elävä hyvin ujo lyhtykala;-)


Lampunhengen pullot


Syrämmet


These are serie of lampwork courses pearls what i made a second day. I'm very pleased those and i do like more these shape than round pearls.

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Lasihelmikurssi

Ihanaaaaaa!

Tämä viikonloppu meni Järvenpäässä Lea Swantzin lasihelmikurssilla. Käytiin läpi työskentelyä hapen ja kaasun seoksella sulatettavasta lasista. Ensin aluksi vähän jännitti ajatus tuosta polttimosta, kun sen liekki on todella kuuma. Kädet täristen sitä vain odotti kuinka lasi alkoi sulamaan ja että mukamas pitää saada pyöreä helmi :-). Joo-o se näytti Lean valmistama niin ihanan helpolta, mutta annas kun itse aloit tekemään. Eli näin ensikerstalaisena kannattaa aloittaa ihan ennakkoluulottomasti eikä niin välittää siitä helmen ulkomuodosta ;-).

Lasi on siitä mielenkiintoinen materiaali työstää, että se vaatii ensinnäkin hyvin kuuman tulen sulattamiseen. Lasimassa hakee koko ajan pyöreää muotoa etsien oikeita molekyylien pareja järjestyäkseen jälleen uudestaan. Kun massan vie pois tulesta se jähmettyy yllättävän nopeasti. Helmeä tehdessä on siis tärkeää pitää helmi lämpimänä koko työvaiheen ajan.

Itseäni lasin työstäminen kiinnostaa paljon siksi, että olen itse työskennellyt 80-luvulla useana kesänä Riihimäen lasitehtaalla. Tämä toi mieleen muistoja siitä paukkeesta, kuumuudesta ja muistan kuinka isoista paljuista valutettiin kuumaa hunajanväristä hehkuvaa lasimassaa muotteihin.

Tässä pikainen päivitys jatkan tarinointia hiukan myöhemmin :-)

Tässä kuva ensimmäisen päivän tuotoksista: