sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Massailua
Viime viikolla tilasin Ihan Kiva kaupasta Premo merkkisiä askartelumassoja sellaisen mukavan kitin jossa on 8 eri väriä. Tänään oli polttava tarve kokeilla niitä sekä samalla kovetin aikasemmin valmistamiani Fimo massakoruja.

Sen verran voisin kertoa eroavaisuuksia näiden massojen välillä. Fimo on sellaista suhtkoht pehmeää muovailla, kun taas Premon pinta on vähän kumimainen ja alku pehmitykseen tarvii enemmän voimaa. Fimo myös pehmenee nopeammin käytössä tai toisin sanoin notkenee joten siitä voi olla vaikea valmistaa pehmeänä mitään. Premo pysyy jäykempänä.

Jotenki varmaan huomaa, että olen tuossa tykästynyt kullan sävyyn ;-)Niin ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Kaakaon sävyä

Tein tuossa ensimmäisen rannekorun hopealangasta kiertäen. Itsellä kun on niin kaponen ranne niin eihän tuohon noita makeanvedenhelmiä paljon mennyt.

Korussa siis suklaansävyisiä makeanvedenhelmiä jotka tuovat mieleen
kaakaon ;-).

Lukkona Sterling hopeinen salpalukko, josta riippuu valkoinen foliosydän.

sunnuntaina, joulukuuta 24, 2006

Lahjapaljastuksia

Nyt voi sitten paljastaa jo melkein kaikki joululahjoiksi tehdyt korut.

Siskolle sekä äidille BeadButton- lehden mallin mukaan tehty kaulakoru. Koruissa käytetty 6mm ja 3mm Swarovskin kristallihelmiä sekä Bicone mallin kristalleja.

Äidin korussa väreinä bronssiset sekä valkoiset helmet ja safiirinväriset biconet.


Siskon korussa käytetty bronssinvärisiä helmiä ja turkooseja biconeita.


Näitä rannekoruja tein myös kaksi erisävyistä samoihin osoitteisiin.
Koruissa Muranon Italialaiset lasisydämmet, makeanvedenhelmiä,
Swarovskin olivine biconeita sekä strelinghopeisia välihelmiä sekä salpalukko.


Parille työkaverille tehdyt kaulakorut, joiden valmistukseen otin mallia Helmetin Outilta :-) Kolminkertainen vaijerikaulakoru, jossa siemenhelmiä, särmikkäitä sekä foliosydän lukkokiinnityksellä edessä. Sydämmen siis voi halutessaan irrottaa korusta ja kääntää lukon niskan puolelle edestä. Korua voi myös käyttää ranteessa.Kolmas vähän samaan tyyliin. Tämä oli sellainen lahja, kun sisko oli eräässä vaateliikkeessä ihastellut kaulakoruja, joissa roikkuu ihana sydän edessä ,-). Kannattaa vihjailla sellaisista juuri ennen joulua oikealle taholle niin voipi löytyy paketista.


Seuraavaksi tilaustyönä tehty setti. Swarovskin fireopal värisävyn biconeita, hopeisia putki-pyöreitä helmiä. Rannekorun malli mukailtu eräästä BeadButton lehden mallista ja korvakorut aivan itse suunniteltu malli.

Swarovski, bicone, hopeiset, kaulakoru, rannekoru

keskiviikkona, joulukuuta 20, 2006

Jotain itsellekin ;-)

Koruja on tullut tehtyä, mutta jostain syystä itsellä niitä ei ole riittävästi :-)

Kasasin kaikki korutarvikkeet pois ja päätin etten koske niihin ennen ensi viikkoa. Sitten tuli kuitenkin pakottava tarve tehdä itsellekin joku setti.

Tässä punaisista foliosydämistä, sterlinghopeisesta lehdykästä sekä hopealangasta:
sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006

Punontaa

Noniin vihdoinki koitti se päivä, kun pääsin opettelemaan makeanvedenhelmien punontaa. Eli tätä perinteistä kaulanauhaa, jossa jokaisen helmen väliin tehdään solmu.

Joitain helmiä piti ensin käsitellä poranterällä, jotta lanka menee helmen läpi useamman kerran. Uskokaa pois se reikien suurentaminen on hikistä puuhaa.

Todella kivaa puuhaa ja tässä kuva tuotoksesta:


Mukaan lähti myös näitä ihanaisia suklaansävyisiä helmiä: